cais do ouro swimming pool . porto . 2009

 

team

Tiago Vieira

 

type

academic

_The project is characterized by his location next to Douro River.  The intention of the building is to create an urban relation between the city and the river, connecting the riverside with the seaside.

 

_The project is defined by the construction of a structure, similar to an agglomerate of rocks, which allows a physical connection between the city and the river. Inside this structure there’s the swimming pool building, hidden from the city but opened to the river.

 

_The building is a common public swimming pool, although in addition to the main pool and kids pool, the exterior structure is extended to the inside, creating a third pool with a very specific environment.

 

Copyright © 2014 TIAGO VIEIRA